"Many succeed momentarily by what they know; some succeed temporarily by what they do; but few succeed permanently by what they are."

- Jim Dornan





tisdag 4 november 2008

Ledare för ledare...

Jag och min familj var i Västerås i helgen. United Öresundskyrkan var på besök i Lifecenter och delade med sig av hur de bygger kyrka i Malmö. De är med om något fantastiskt därnere med människor som blir frälsta och går med i församlingen varje vecka. Det var riktigt imponerande att se hur Magnus Persson har rest upp överlåtna och mogna ledare omkring sig. Tänkte därför att jag lägger ut några guldkorn från hans undervisning om att vara en ledare för ledare istället för att bara leda efterföljare. Håll tillgodo.

1) Gör inte bara saker rätt, utan gör rätt saker!
Bill Hybels lär ha sagt att en pastor bör lägga 50% av tiden på att själv utvecklas, 25% på att utveckla nya ledare och 25% på att leda operativt.

2) Prioritera inte ditt schema, utan schemalägg dina prioriteringar. Värderingar är bara snack om du inte prioriterar dem.

3) Använd din utrustning för att utrusta, istället för att uppträda. Det gäller att arbeta på att man blir överflödig, snarare än efterfrågad.

4) Behandla folk som unika, inte lika.

5) Investera din tid istället för att spendera den.

6) Led med ett långsiktigt perspektiv.

7) Skapa plattformar och tillfällen för nya ledare.

Det ska bli mycket intressant att se hur församlingen United tar av framöver. Må Gud vara med dem.

Inga kommentarer: